Fiskspa


 

 

Lena fötter i ett nafs!

 

Doktorfisk i Vänersborg

Doktorsfisken eller Garra Rufa som den heter på latin kommer från Kangal, en liten stad som ligger nära Turkiets huvudstad Ankara. I Ankara finns det många varma källor med en temperatur på ca.35°C där fiskarna trivs. I brist på naturlig mat i form av plankton lärde sig fiskarna att livnära sig genom att äta psoriasis och död hud från kan bli upp till 12cm lång lever i upp till 6 år och det är när fisken suger i sig död eller skadad hud som den lämnar kvar saliv som innehåller ämnet Kyndel, vilket är främjande för naturlig celldelning och på så sätt påskyndar hudens läkande.

Historia
I Turkiet och runt medelhavet har fiskarna använts flitigt de senaste decennierna, där de också erbjuder helkroppsbehandlingar mot psoriasis. Men användandet av fiskar för att få en finare och fräshare hud kan spåras så långt tillbaka som år 300 f.Kr. och Cleopatra som höll sig med fiskar för att få en fin och frisk hud.

 

leaf graphic
I Sverige
Nu har kunskapen om dessa magnifika djur spridit sig i en rasande fart över hela världen, i Sverige finns det några få som erbjuder behandlingar och vi på Känslan välkomnar dig till våra hälsofiskar i Vänersborg.

Din behandlingen hos oss startar med ett varmt fotbad i 15 minuter för att mjuka upp fötterna, därefter flyttar man över till fiskarna som får arbeta i 30 minuter och som avslutning smörjs fötterna in med vårdande kräm från Cum Naturas sortiment.

Boka en tid redan idag och känn skillnaden!

 

//Anitha